5. desember 2010

Ikke JUL uten Pepperkakehus;)

Tradisjon tro er årets Pepperkakehus laget og pyntet..Da samler vi oss rundt kjøkkenbordet store og små .. Pappa står for å sette sammen huset med smeltet sukker og Mamma står for å lage melisblandingen mens barna pynter og dekorerer..det høres veldig klisjé  ut..men jo faktisk så gjør vi det slik og jeg synes det er utrolig givende og harmonisk liten kosestund...ungene gleder seg like mye hvert år til å sette det ferdige pepperkakehuset på et fat ,pynte med snø , lys og godterier..i år har vi gått vekk i fra nonstop og seigmenn og prøvd en ny variant.. På taket pyntet barna med hvite og brune sjokoladehjerter og rundt i "snøen" dukket det opp små hvite ,grønne og rosa skumgummi trær...Huset har også fått en "måka" sti inn til døren som er belagt med mose;) og en marsmellows snømann!
For å få riktig så romantisk og ekte inntrykk har vi satt små lys rundt huset som lyser det opp om kvelden..utover Desember måneden plasserer barna små figurer rundt huset...noen nisser og engler hører jo med;) 

Foto : Annveig

Foto : Annveig

Foto : Annveig


Ønsker dere alle en god   2 Advent og fin kommende uke!

klemmer Annveig

3 kommentarer:

 1. Fint det ble! Koselig med sånne førjulspuslerier :)

  SvarSlett
 2. For et koselig pepperkakehus, herlig ! ♥

  Hehe, måtte le litt nå. :) Akkurat slik det foregikk her også faktisk. Mor laget melis, far smeltet sukker og barna dekorerte. ♥

  Ønsker deg en god og fin dag ! :)

  Klem Anette ♥

  SvarSlett

Hei du;) Så koselig at du vil legge igjen en hilsen hos meg! Det setter jeg utrolig stor pris på! Klemmer Annveig