20. oktober 2010

Bokstavklosskake!

HEI!!;)
Nå er jeg tilbake igjen etter noen herlige kursdager arrangert av Arbeidstakerorganisasjonen Delta i YS på Sanner Hotell I Gran kommune. Det har vært noen herlige og fantastiske dager som har hatt en utrolig motiverende og positivt påvirkning på hverdagen som tillitvalgt!


Nå er det slik at det er noen som har spurt etter kakeoppskriften til Bursdagskaken jeg lagde i helgen. Denne vil jeg gjerne dele med dere!!
Les oppskriften godt og nøye før du starter ,for er en del forberedelser til bakingen som er lurt å gjøre i god tid forkant!!
Kaken var lett å lage,men var noe tidkrevende og pirkete..men som igjen da resulterte i en herlig smaksopplevelse!;)






Bokstavklosskake
Du trenger:


1 porsjon yoghurtkake 
2 porsjoner hvit smørkrem
Konditorfarger i ønskende farger til å farge glasuren med.


1 Kakeform 23 *23 cm(kvadratisk ,kan bruke 25*30langpanne og skjære til etterpå)


1 Porsjon yoghurtkake er :


175 gram Usaltet smør , ROM TEMPERERT ,i små biter pluss ekstra til smøring av langpanne
350 gram hvetemel pluss ekstra til dryss
275 gram sukker
3 store egg
1 ts Bakepulver
1 ts natron
3/4 ts salt
2  1/4 dl yoghurt naturell
2 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
1/2 ts mandelekstrakt/essens




Ta alle de kalde ingrediensene ut av kjøleskapet og la dem stå til de får romtemperatur.
Formvarm stekeovnen på 180 grader. Smør kakeformen ,kle den med bakepapir i bunn,dryss litt mel over ,bank ut melet slik at det sitter igjen kun litt på bakepapiret.


Rør smør og sukker lyst og luftig med mikser. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg.Skrap ned siden i bollen med slikkepott så du er sikker på at alt blir blandet godt.


Sikt de tørre ingrediensene i en bolle.sett til side.
Ha yoghurt ,vaniljeessens og mandelessens i en bolle og rør godt sammen.


Ta de tørre ingrediensene i bollen sammen med sukker og smør som er rørt. Tilsett vekselvis siktet ingredienser og yoghurt blandingen med skje. se til at det blir rørt ut godt mellom hver gang før du tar i nytt..Start og slutt med de tørre ingrediensene.


Hell røren over i den smurte kakeformen, plasser den midt i ovnen i 35 min, eller til røren ikke setter seg fast i en kake nål.


Ta kakeformen ut av ovnen og avkjøl på rist. Løsne kaken forsiktig fra kanten i formen. Fjern bakepapiret forsiktig. La kaken stå til den er avkjølt før du smører på glasur.


Mens den står til avkjøling kan du lage smørkremen/glasur.


2 porsjoner smørkrem er :


550 gram usaltet smør ,romtemperert
1000 gram melis , siktet
5-7 ss melk
2 ts vaniljeessens / ekstrakt


Bruk en elektrisk mikser utstyrt med visper og pisk smøret lyst og luftig. Sikt melisen to ganger og ha den i smøret sammen med melken og vaniljeekstrakten.Vend forsiktig sammen og pisk deretter til en lys og kremaktig blanding. Tilsett om nødvendig mer melk. Konsistensen skal være myk og smidig ,men ikke flytende. 


Slik pynter du Bokstavklosskaken:


Del kaken i to lag. Smør litt hvit smørkrem på bunnen og legg lokket oppå. Smør deretter hvit smørkrem på hele kaken også på sidene. 
Bruk 1 porsjon hvit smørkrem på å dekke kaken.


Del kaken i ni ruter med en linjal eller noe annet med rett kant.
Press linjalen lett ned i smørkremen som om du skulle lage et rutenett til bondesjakk.Disse linjene utgjør omrisset av bokstavklossene.


Farg den andre porsjonen med smørkrem i 3 forskjellige farger. Bruk 3 skåler og porsjoner ut smørkremen . Bland i ønsket farge. Jeg brukte gul ,rød og grønn!


Tegn en kloss i hver rute du har laget.


Sprøyt tall ,bokstaver og tegninger på klossene.Dekorer siden av kaken på samme måte.
Bruk separate sprøyteposer utstyrt med munnstykker med små hull.


LYKKE TIL!!!


klemmer Annveig









4 kommentarer:

  1. Så bra at du skrev oppskriften:) Kaken så helt fantastisk ut:)

    Klem:)

    SvarSlett
  2. kjempeflott kake!!!! Takk for at du deler oppskrift:o) Her går det også i brusdager om dagen....koselig,men også litt slitsomt ;o) Velkommen inn i blogglandia forresten...titter snart innom igjen ;o) Klemmer, Marianne

    SvarSlett
  3. Hei!

    Den må prøves :) Takk for at du la den ut :) Ser kjempegod ut :) Jeg tror jeg hopper over den fanzy pyntingen, for jeg er dårlig på å pynte kake :( Synes det hørtes godt ut med youghurtkake :)

    Blogges!!

    Klem Anette :)

    SvarSlett
  4. Hei Annveig,

    så koselig blogg du har. Kaka hørtes fristende ut - må prøves. Har lagt meg til som følger og kommer snart igjen.

    Klem :)

    SvarSlett

Hei du;) Så koselig at du vil legge igjen en hilsen hos meg! Det setter jeg utrolig stor pris på! Klemmer Annveig