23. desember 2013

Å velge å leve - eller å holde seg i live?

 
I dag er den 23 Desember. Lille julaften. En dag for mange hvor familien og venner samles for hygge og kos. For å vise og kjenne på hvor glad vi er i hverandre. De siste ti årene har lille julaften vært et samlepunkt for min store familie. Da har vi invitert inn til grøtfest, med mandel i grøten , marsipangris til premie, satt ut grøt til nissen og sunget julesanger. Når vi er mange er det ikke alltid like lett å holde like god kontakt ,men i julen har vi samles for å kunne få noen timer i sammen. I år er mye annerledes.
 
Foto : Annveig Syversen
 
Jeg leste et sitat hos MOT istad. Om det å våge å være sårbar. Å velge å leve i stedet for å holde seg i live. Det er en sannhet som for meg har vært virkelig dette året. Å velge å leve i stedet for å holde seg i live har gjort at jeg har blitt godt kjent med min sårbarhet . Det å stå opp for seg selv ,være tro mot det jeg føler og tro på meg selv. Det har på ingen måte vært enkelt. Med støtte fra søsteren ,nære gode venner, eksmann, foreldre til eksmann, min kjæreste og hans inkluderende familie og venner ,har året gått som det har gått. Det har utviklet seg og jeg har vokst på det. Jeg har fått kjenne på hvem som er mine venner og hvem som ikke er det. Jeg har virkelig kjent at jeg lever. På godt og på vondt.

Foto: Annveig Syversen
 
 
Julen er min favoritt høytid. Den handler om kjærlighet. Det å sette pris på hverandre og det å være i sammen med de vi er glad i . Det å dele gode som vonde stunder med hverandre. Være der for hverandre uansett feil og mangler. Gi hverandre av sin tid og glede hverandre i en travel hverdag. Hjelpe hverandre med det man trenger hjelp til. Føle seg verdsatt og sett av sine. Det er fint når jeg får oppleve det. Det er vondt når jeg ikke får oppleve det. Slik er vi jo laget. Slik er livet. Jeg har erfart mange gode ting og holder fast i det. Det som har vært vondt har jeg gitt slipp på ,det som er vondt velger jeg å leve med. Det er der og må jobbes igjennom. Bit for bit.
 
 

Foto : Annveig Syversen
 
Forelskelse er ingen forbrytelse er det en god venninne av meg som fortalte meg i går. Forelskelse er godt. Det oppleves som positivt , gir en lykkefølelse , en rus på kjærlighet og en god følelse jeg har lyst til å dele med alle! SE!! jeg er forelsket og det er så herlig:)Det er leit når en må legge bånd på seg ,ta hensyn og ikke kunne vise at en er forelsket og glad. Hensyn til mennesker som ikke har dine følelser ,dine tanker eller lever ditt liv. De lever jo sitt eget.
Et år har gått. Jeg har gått igjennom et samlivsbrudd og tatt en avgjørelse i sammen om at 12 år har vi hatt i sammen ,nå fortsetter vi som venner , forventes det mange reaksjoner. Det kommer reaksjoner fra barna, venner ,kolleger og familie. Noen er positive og noen er negative. De fleste viser forståelse og omtanke. Noen viser umodenhet , dramatikk og negativitet. Jeg er takknemlig for at min eksmann og jeg er gode venner. Vi setter barna først. De er vi der for , vi velger samarbeid fremfor bitterhet og uvennskap. Barna skal ha det bra ,som min eksmann sa til meg og som jeg har valgt å ta med meg videre : Vi er fortsatt familie , bare fordelt litt annerledes!

Foto: Annveig Syversen
 
Hvorfor deler jeg dette? Jo ,jeg har fått litt forskjellige tilbakemeldinger i løpet av året. Noen av de har såret veldig. De som sårer vet ikke at det sårer ,de kjenner meg jo ikke, de velger kun å uttale seg om ting de ikke har kjennskap til. De som kjenner meg ,de som er i mitt virkelige liv og ikke bare følger meg på facebook og her på bloggen ,som vet hvordan jeg har det på godt og vondt og hva jeg har vært igjennom de ønsker jeg å takke. De har vist støtte ,omtanke ,tillit, forståelse ,uendelig mye kjærlighet og tilstedeværelse i mitt liv. Tusen takk. Julen blir og er ikke det samme uten dere . Jeg har valgt å leve i stedet for å holde meg i live. Slik vil det fortsette:) Julen starter i dag og vil vare i flere dager fremover. Den skal deles sammen med ny og "gammel" familie. Det gleder jeg meg til:)
 
GOD JUL
 
Klemmer Annveig

5 kommentarer:

 1. Hei Annveig. Du gir inspirasjon til de rundt deg.Takk for tanker du deler.Jeg er skilt og kjenner igjen mye av det du skriver.Vær stolt av deg selv og bry deg om de som er der for deg!God jul til deg og familien din!Julehilsen fra Lars

  SvarSlett
 2. Sterkt å lese. Sitter med klump i halsen og er rørt over det du skriver. Takk for at du deler . Håper julen din blir god! Juleklem fra Tove

  SvarSlett
 3. Hei Annveig!! Tøff og modig er du! Herlig å bli minnet på at ting må sees i sammenheng og i et perspektiv! Stå på , menneske er det lov å være ,det er jo det vi er ikke sant? :) God jul! hilsen Anita

  SvarSlett
 4. Hei, og godt nytt år 🎉
  Jeg er glad for å ha blitt litt kjent med deg😊 Håper vi ses snart igjen 👍
  Stikkord; Delta
  Hilsen Linda N

  SvarSlett
 5. Hei Annveig. Kloke, gode ord fra ei klok jente. Hilsen Per

  SvarSlett

Hei du;) Så koselig at du vil legge igjen en hilsen hos meg! Det setter jeg utrolig stor pris på! Klemmer Annveig