14. april 2012

24 timers arbeid fordelt på to dager = en fantastisk HELLO KITTY kake!

Hei alle gode!

Jeg er her..titter innom de nydelige bloggene deres ,men har ikke vært noen aktiv blogger selv på veldig lenge!
Men , de to siste dagene har jeg fått lov til å være med og lære litt om hvordan min søster lager sine fantastiske kaker , og det vil jeg gjerne dele med dere! Det er en møysommelig og lang prosess hvor hun tegner ned ide`er , setter de sammen og får sitt eget design på kaken.

Sukkerbrød ,fylt med karamellpudding og pisket krem med daimkuler ,trukket med marsipan :)
Denne gangen stod det en 18 åring for tur ,med et ønske om en Hello Kitty kake. Første dagen fikk jeg være med på selve bakingen. Vi måtte dra til bakeren hvor jeg hadde bestilt ekstra hvit pals marsipan. Dette et ønske fra søsteren min som er proffen her ,og hadde oppskrift og design klart.Etter at alle ingredienser var kjøpt inn , dro vi hjem til meg for å bake sukkerbrødet. Oppskriften er stor ,og inneholder hele ti egg !Sukkerbrødet ble stort og fint. Prosessen med å lage smørkrem på korrekt måte i forhold til romtemperatur , temperatur på smør og utstyr( ja faktisk) ,er avgjørende for et godt resultat, derfor  trakk jeg meg litt tilbake og lot proffen ta seg av dette. 

Strutteskjørtet til kitty tok lang tid å lage, og er laget i lag på lag.

Kitty har et nydelig belte av marsipan formet som små sølv kuler
Hun vet hvor viktig det er for at alt skal klaffe til rett tid! Da smørkrem og krem var laget , ble det tid for å fylle kaken. Kaken ble delt i tre lag. Den ble penslet med melk , før hun så laget et dike med sjokoladesmørkremen rundt. Deretter fylte hun kaken med karamellpudding og pisket krem med daimkuler i!

Detaljene som viser at marsipanen forestiller et teppe ,viser hvor pirke arbeid dette er :)
Da alle lag var fylt ,smurte hun sjokoladesmørkrem rundt kaken. Denne skulle da stå over natten i kjøleskapet for å "sette seg" .  
Dagen etter har hun brukt mange mange mange timer på å modellere marsipan og lage hello kitty figuren , hjertet ,teppet som kitty står på , kulene og farge valg. For å ikke snakke om det nydelige "lokket" med blomster trykk. Det er ikke mye jeg har "baket" ,men jeg fikk hjelpe til med litt av sukkerbrødet og lærte mye om  hvordan hun jobber på:) Derfor er det veldig gøy å få lov til å vise bildene jeg tok av kaka  ,da hun var helt ferdig med den!

Hjertet ble sprayet med sølvspray for å få et ekstra  klart uttrykk!

Liker den lille detaljen som kragen på jakken til kitty:)


Vil dere se flere nydelige kaker , ta en tur på facebook og besøk


Nå skal jeg nyte kvelden sammen med mann, barn og hund:)Gleder oss til å se på kvelden er din!


Ønsker dere en nydelig lørdagskveld!

Klemmer Annveig


2 kommentarer:

 1. For en fantastisk kake! Så flink søster du har! (men det har da jaggu hun også ;-)
  Tenker den falt i smak hos jubilanten også, jeg ;)

  Håper du har det bra!

  Stooor klem

  SvarSlett
 2. Nydelig du er Annveig;)) tusen takk for de flotte ord og godt beskrevet var det;) Jeg føler meg heldig som har en søster som kunne ta så flotte bilder for meg oxo... Har mye å si...
  Gleder meg til vi skal lage en stoor Cupcake Kake en dag utover sammen .
  Mange klemmer... GLAD I DEG <3

  SvarSlett

Hei du;) Så koselig at du vil legge igjen en hilsen hos meg! Det setter jeg utrolig stor pris på! Klemmer Annveig