6. desember 2011

Jule - evangeliet

Juleevangeliet

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle innskrives i manntall. Denne første innskrivning ble holdt mens Kvirinius var landshøvding i Syria. Og alle drog av stedfor å la seg innskrive, hver til sin by. Josef drog da fra byen Nasaret i Galilea opp til Judea, til Davids by Betlehem, siden han var av Davids hus og ætt, for å la seg innskrive sammen med Maria, sin trolovede, som ventet barn. Og mens de var der, kom tiden da hun skulle føde, og hun fødte sin sønn, den førstefødte, svøpte ham og la ham i en krybbe. For det var ikke plass til dem i herberget.


Det var noen gjetere der i nærheten som var ute og holdt nattevakt over sauene sine. Med et stod en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. Men engelen sa til dem: “Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.” Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som nativitylovpriste Gud og sang:
“Ære være Gud i det høyeste og fred på jorden blant mennesker som har Guds velbehag.”


Da englene hadde forlatt dem og vendt tilbake til himmelen, sa gjeterne til hverandre: “La oss gå inn til Betlehemfor å se dette som har hendt, og som Herren har kunngjort oss.” Og de skyndte seg av sted og fant Maria og Josef og det lille barnet som lå i krybben. Da de fikk se ham, fortalte de alt som var blitt sagt dem om dette barnet. Alle som hørte på, undret seg over det gjeterne fortalte. Men Maria gjemte alt dette i sitt hjerte og grunnet på det. Gjeterne drog tilbake, mens de priste og lovet Gud for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var blitt sagt dem.
(Luk.2.1-20)Jule-evangelie skiltet fikk jeg av en herlig og god arbeidskollega. Den står nå fint på bestemorshyllen vår i stua. Sink stjernen har jeg hengt på en gammel karaffel. Den er kjøpt hos Finnestads verden her i Halden. Bestemorshyllen er nå ferdig pyntet til Jul. Trenger ikke være så altfor mye for at det skal gi litt julestemning!


Har du kommet i gang med pyntingen?

Klemmer Annveig

2 kommentarer:

 1. Et koselig hjem med mye sjarm og glede;)

  Klem fra Sara<3

  SvarSlett
 2. Hei Annveig :)
  Koselig pynt i den fine tallerkenhylla di :)
  Blomsterkassene du lurte på har jeg kjøpt på Plantasjen for 2 år siden. De grå pilekurvene inni ligeså :)
  Ønsker deg en fin adventstid, og håper jula bringer deg og dine alt godt :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett

Hei du;) Så koselig at du vil legge igjen en hilsen hos meg! Det setter jeg utrolig stor pris på! Klemmer Annveig