29. juli 2011

Kakebaking med små hjelpere:)

Hei alle gode:)

En liten stund siden det har blitt noe aktiv blogging! Dagene går stort sett  til maling av huset  og når man ikke gjør det vil man helst tilbringe tiden ute i sola sammen med familien og venner.
 Oppe i alt det tragiske som har skjedd den siste uken skulle det feires en 35 åring her i huset, så da ble det tid for litt baking:)

Banankake med sjokoladebiter sto som den første av to kaker en skulle bake , og denne var ny for meg så jeg var veldig spent på resultatet!Baking er populært her i huset og man drar jo da svært nytten av å få to små hjelpere med på laget. Spesielt godt er det å få smake på røren når man er ferdig!


Banankake med sjokolade er en svært saftig og god formkake med veldig god smak av banan og sjokolade!
Holdbar og populær!

Å smake på røra holder ikke alltid bare med en teskje....

Selv om det var ganske så tomt i
bollen , var det helt topp å få smakt på det som var å finne:)


Den eldste hjelperen holder seg til teskje og slikkepott;)



Etter oppskriften skal pynten være smeltet sjokolade på toppen , men siden det var sjokoladebiter inne i kaka , valgte jeg å drysse melis over og pynte med roser. Det kan bli litt for mye sjokolade enkelte ganger og glad jeg valgte å gjøre det slik for kaka ble utrolig god!

Banankake med grovhakkede sjokoladebiter (melkesjokolade med kvikklunsj og havsalt)

Vil du ha oppskriften på kaka så er det bare å trykke på denne linken :

i søkefeltet skriver du da "banankake meg sjokolade" Så popper hele oppskriften opp;)

Ønsker dere alle som er innom og tar en titt en riktig så god Fredag.

Klemmer Annveig



23. juli 2011

Vis nestekjærlighet - ta vare på hverandre

Det var med sjokk og vantro jeg kjørte hjem fra Fredrikstad i går , hvor jeg hørte på P4 at en stor eksplosjon hadde skjedd i Oslo. At de mistenkte at det var en eller flere bomber og at mange var fryktet døde.
Ettermiddagen og kvelden gikk med til å se på nyheter , lese på Vgnett og Facebook. 
Jeg føler sterkt med de som er rammet , de som er fysisk og psykisk berørte av disse grusomme hendelsene.
Mine tanker går til pårørende , Ungdommene på Utøya , helsepersonell , brannmenn og politiet som står midt oppe i alt sammen.



Husk at vi tar vare på hverandre. At vi viser hverandre nestekjærlighet. At vi ikke skaper frykt blant barn og unge som er Norges Fremtid. At vi handler i kjærlighet og omsorg og ser hverandre som hele mennesket.

Klemmer Annveig




17. juli 2011

Barnas Beste - Landhandel

Sommer og ferie , det betyr mere tid. Og spesielt til barna. Nå om dagene har barna sammen med flere venninner i gata , bestemt seg for å ha egen butikk - en landhandel. Med salg av Marie kjeks , jordbær syltetøy,nyplukket kirsebær , markjordbær og andre kokkekunster,)


Foto:Annveig

Foto:Annveig
 Vi har vært rundt på noen bruktbutikker og loppemarkeder og funnet gamle norgesglass , sukkertøyskål, en sink boks til å ha vekslepenger i og noen gamle duker og grytekluter.
Butikken har barna selv malt innvendig og fått fritt spillerom i fremgangsmåte og resultat. Dette skulle være deres og ikke bli "rettet på" av voksne:)

Foto:Annveig

Foto:Annveig
Den gamle redskapboden skal bli malt helt hvit utvendig og en benk og litt andre småting mangler før Butikken skal åpne for salg - men barna gleder seg over foreløpig resultat og er ivrige etter å få den ferdig;)

Hva er vel sommer uten litt barnslig fantasi og små gleder?

Klemmer Annveig


10. juli 2011

Speil speil på veggen der.....

Nå som ferien og sommeren er her fører det også med seg masse overskudd og energi til å få gjort unna prosjekter som har ventet en liten stund. Samtidig som jeg hentet slagbenken fikk jeg med et sminkespeil med 3 små skuffer med på kjøpet. Det var mørkt brunt og jeg visste med engang hvor det skulle få plass;)

Foto:Annveig

Foto: Annveig

Foto: Annveig

Foto : Annveig


Det gjenstår fortsatt litt småting å gjøre . De små skuffene har bare en skuff med funksjonell knott. Så jeg er på leting etter små hvite knotter som kan stå i stil til kommoden den står på. Det var visst ikke så lett , men gir ikke opp;)

Ønsker dere alle som titter innom en riktig så god Søndag, nå venter litt trening på meg!

Klemmer Annveig

6. juli 2011

Husker dere Slagbenken min?

Hei alle sommerlige venner:)
Endelig ferie og sommer. Deilig å nyte lukten av friske blomster , gå barbeint i gresset , drikke saft med store isbiter i , bade og kjenne sanden varme under tærne , spise vannmelon og røde norske jordbær , tilbringe masse tid sammen med familien og venner , høre vepsene suse avgårde , sitte ute lenge på kveldene og ikke fryse, ja det er mye deilig med sommeren!

Foto:Annveig

For en liten tid tilbake skrev jeg om slagbenken som jeg endelig hadde funnet etter 2,5 år leting. Herlig var det å starte på opp pussingen av benken som har gitt mange gode år allerede i et annet koselig hjem.
Jeg bestemte meg for å ha den enkel. Har skrubbet, pusset, grunnet og malt.Etter 3 strøk med hvit maling synes jeg den har fått den rette fargen og treverket kommer nydelig frem . 

Foto: Annveig


Foto:Annveig


I svart skrift står det nå " Life is beautiful" på fronten og synes det gjorde det lille ekstra;)
Kan nok tenkes at jeg til høsten trekker om benken i linstoff ,  men akkurat nå vil jeg ha den slik. Hvit og enkel.Den har fått fin plass i gangen og ønsker alle velkommen til å ta en liten hvil!


Foto:Annveig


Foto: Annveig


Her blogges det lite om dagene og rekker så vidt å titte innom andre blogger , men slik er det vel for de fleste når det er så herlig ute?:) , da har man ikke tid til å sitte inne.

Klemmer Annveig